Wanneer je besluit om een anti diefstal rugzak te kopen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Hoewel iedere rugzak prima in staat is om al je waardevolle spullen veilig te houden, heeft iedere tas zijn eigen kenmerken. Die maken de ene tas nét iets gebruiksvriendelijker dan de ander. In dit artikel geven wij je 6 essentiële tips waarmee je de perfecte anti diefstal rugzak kunt kiezen.

Kies een doel

Als eerst is het belangrijk om te bepalen waar je de anti diefstal rugzak voor wilt gebruiken. Is het alleen voor woon-/werkverkeer, dan heb je een andere tas nodig dan wanneer je op reis gaat. Het doel van de rugzak is dus overkoepelend voor alle andere keuzes die hierna volgen. Wil je de anti diefstal rugzak voornamelijk gebruiken in het openbaar vervoer en mogelijk ooit tijdens een reis, dan raden we je aan een keuze te maken uit de volgende opties:
Koop een tas die in beide situaties comfortabel en gebruiksvriendelijk is
Koop twee tassen die los van elkaar geschikt zijn voor het doel.
Op deze manier voorkom je ongemak tijdens dagelijks gebruik, alleen maar omdat je de tas in de toekomst voor een ander doel wenst te gebruiken.

De maximale inhoud

Als je het doel van de anti diefstal rugzak hebt bepaald, kun je de grootte van de tas daarmee bepalen. Voor dagelijks gebruik heb je vaak meer dan genoeg aan 19 liter. Hier kun je een laptop, enkele boeken en eten en drinken in kwijt. Ga je op reis, dan passen hier wat kledingstukken, een paar schoenen en andere reisbenodigdheden in.
Een veelgemaakte fout is het kopen van een te grote rugzak. In dat geval gebruik je waarschijnlijk ook de ruimte die je hebt en neem je veel te veel mee. Kijk dus kritisch naar de grootte van de rugzak, omdat je vaak lang niet alle ruimte ook daadwerkelijk nodig hebt.

De opening van de rugzak

Er is weinig vervelender dan het moeten zoeken naar iets dat ergens onderin de rugzak ligt. Wanneer je zoekt naar een goede anti diefstal rugzak is het dan ook belangrijk om te kijken naar de opening. Is deze volledig aan de bovenkant of kun je de tas volledig openritsen? Afhankelijk van het doel van de tas kan deze functie onmisbaar zijn. Bijvoorbeeld als je de anti diefstal rugzak wilt gebruiken voor op reis, dan komt zo’n soort rits het reisplezier flink ten goede.

Veiligheid

Bij een anti diefstal rugzak staat veiligheid voorop. Maar niet iedere rugzak is uitgerust met dezelfde technologieën. Bij een anti diefstal rugzak kun je over het algemeen kiezen uit de volgende beveiligingsmethodes:

Apart afsluitbaar laptop vak. Sommige anti diefstal laptop rugzakken zijn voorzien van een apart afsluitbaar laptop vak. Dit is handig wanneer je de laptop wilt beschermen van scherpe inhoud in de tas, maar ook wilt beschermen van diefstal. Vaak kun je dit laptopvak in de rugzak afsluiten met een cijferslotje.

Verborgen vakken. Bij verscheidene anti diefstal rugzakken zijn er verborgen vakken in de tas gemaakt. Deze zitten voornamelijk tegen de rug aan en zorgen ervoor dat er tijdens het dragen niets uit de tas gehaald kan worden. Dat is ideaal wanneer je iedere dag in het volgepakte openbaar vervoer staat, door drukke straten loopt en op reis bent.

Kabelslot. Bij enkele anti diefstal rugzakken is een sterk kabelslot ingebouwd. Hierdoor is het mogelijk om de rugzak vast te maken aan bijvoorbeeld een bed, tafel of ander groot voorwerp. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld per nachttrein reist, in een hostel verblijft of op zakenreis bent.

De indeling van de tas

De oorzaak van veel irritatie is de indeling van een rugzak. Waar veel gewone rugzakken alleen over een groot vak en een voorvak beschikken, kun je sommige anti diefstal rugzakken kopen met een zeer fijne indeling. Daarin kun je eenvoudig al je spullen opbergen en ze ook weer op dezelfde plek terugvinden wanneer je de tas opent.

Extra opties

Ben je op zoek naar een multifunctionele rugzak, dan kunnen ook de extra opties belangrijk zijn. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een verborgen rits van het hoofdvak, die tegen je rug aanzit. Deze maakt het heel moeilijk voor zakkenrollers om de tas open te krijgen als je hem op je rug hebt.
Een andere optie is een speciaal vak voor pasjes, dat aan de voorkant van de schouderband zit. Daarin kun je een pinpas, ov-chipkaart of briefgeld stoppen, waar niemand vervolgens bij kan zonder dat jij dat ziet.

Ben je van plan om de anti diefstal rugzak in diverse weersomstandigheden te gebruiken, dan zijn er ook rugzakken te koop die ingebouwde waterdichte hoes hebben. Hoewel alle anti diefstal rugzakken in principe al waterafstotend zijn, ben je er met een waterdichte hoes van verzekerd dat je waardevolle spullen droog blijven.

Het kiezen van de juiste rugzak kan het verschil betekenen tussen irritatie en een comfortabeler leven. Met deze tips hopen we je daarom op weg geholpen te hebben met het kiezen van de juiste anti diefstal rugzak.

Bekijk alle Anti diefstal rugzakken!