Bij het kiezen van de juiste rugzak zijn een paar zaken van groot belang. Zo zijn draagconform, gewicht, kwaliteit en het model belangrijk. Maar het belangrijkste is het antwoord op de volgende vraag: “waar ga je de rugzak voor gebruiken?”. Dit bepaalt voor een groot gedeelte welke rugzak je gaat kiezen. Naast deze punten is design ook belangrijk, want je wilt een rugzak die bij jouw wensen past. In dit artikel nemen we de belangrijkste zaken door, zodat jij de juiste rugzak kan kiezen.

Waar ga je de rugzak voor gebruiken?

Waar ga jij de rugzak voor gebruiken? Misschien heb je en nieuwe tas nodig voor school of werk? Onze rugzakken zijn gemaakt voor school, werk en (zakelijke) reizen, maar ook voor dagjes weg. Als je de rugzak voor één van deze activiteiten gaat gebruiken dan kan je doorschakelen naar het assortiment voor heren en voor dames.

Welke rugzak voor middelbare school?

De rugzak is eigentijds en bovendien de meest gedragen schooltas. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten, designs en formaten rugzakken verkrijgbaar. Het belangrijkste bij rugzakken voor school is de inhoud. Past alles erin? Moet er een laptop in mijn tas? Is het antwoord ja dan kies je voor een rugzak met laptopzak. Voor school kan een oplader in je tas ook handig zijn, zodat je altijd je smartphone en/of tablet kan opladen. En vergeet de veiligheid niet. Een cijferslot voorkomt dat je spullen gestolen worden.

Welke maat rugzak heb ik nodig

Welke maat rugzak je nodig hebt is afhankelijk van wat je ermee gaat doe. Voor een stedentrip kan je prima met 15-20 liter uit de voeten, maar voor school dien je wel rekening te houden met minimaal 20 liter, omdat je alle boeken kwijt moet kunnen. Kijk ook naar de indeling van de tas, zodat je alle spullen goed kan verdelen. Dit creëert overzicht in je tas.

Hier let je op als je een rugzak gaat kopen

We hebben een aantal belangrijke punten voor je uitgewerkt. Na deze punten weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe rugzak.

Draagcomfort
Een rugzak heb je toch het grootste gedeelte op je rug. Om geen last van je rug en schouders te krijgen is een goede draagcomfort van essentieel belang. Kijk naar de schouderbanden en hoe dit is opgevuld. Dit bepaalt hoe de rugzak gaat zitten. Kijk ook of je de banden kan verstellen. Met heup- en schouderbanden kan je namelijk de pasvorm verbeteren en eventuele druk op de rug en schouders ontlasten.

Inhoud
Naast draagcomfort is de inhoud ook erg belangrijk. Wat moet je allemaal kwijt in de rugzak? Alleen boeken en een laptop of moet er ook eten in? Een goede indeling is daarom belangrijk. Gemiddeld zal je altijd wel met 20 liter weg moeten komen.

Kwaliteit
Een rugzak koop je niet voor eenmalig gebruik of voor een week, een rugzak koop je voor een aantal jaren. Daarom kies je voor kwaliteit in plaats van goedkoop. Het laatste dat je wilt is dat je rugzak kapot gaat met al je spullen erin.

Eventuele extra functies
Ben je veel onderweg? Dan is het opladen van je smartphone of tablet wel handig. Een aantal rugzakken van ons maakt dit mogelijk, omdat er een usb-oplaadpoort in zit. Een anti-diefstal rits kan ook ideaal zijn. Dit maakt het zakkenrollers en dieven moeilijk om spullen uit je rugzak te halen. Helemaal zeker zijn dat er niks gestolen wordt? Kies dan ook voor een cijferslot op je rugzak. Bekijk hiervoor onze anti diefstal rugzakken.

Wil je meer lezen over onze rugzakken? Ga dan hier terug naar ons blog. Je vindt ons ook op Facebook en Instagram!