Een rugzak is een tas die op de rug gedragen wordt. Een rugzak wordt ook wel rugtas of ransel genoemd. Een rugzak is op de rug te dragen door middel van een of twee schouderbanden. Rugzakken zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld backpacks, school rugzakken, laptop rugzakken, schouder rugzakken, USB rugzakken. Rugzakken zijn te gebruiken voor verschillende activiteiten zoals reizen, school, wandelen, fietsen, dagelijks gebruik.

Een rugzak maakt het leven makkelijker

Rugzakken maken het gemakkelijk om veel spullen mee te nemen. Een backpack wordt bijvoorbeeld gebruikt voor lange reizen, waarmee je met gemak 20 kg aan bagage kan meenemen zonder er veel hinder door te ondervinden.

Rugzakken voor scholieren

Scholieren maken veel gebruik van rugzakken om bijvoorbeeld boeken, pennen etc mee te kunnen nemen. Voor scholieren die dagelijks met een laptop werken zijn er speciale laptop rugzakken, deze zijn voorzien van extra veel opbergruimtes en een speciaal laptop vak.

Doel van een rugzak

Iedereen die een rugtas heeft, gebruikt deze met een ander doel. Het spreekt voor zich dat aan backpack rugzakken heel andere eisen worden gesteld dan aan een rugzak voor toeristen. Zo zijn bijvoorbeeld rugzakken voor toeristen, kleiner als rugzakken die worden gebruikt om te backpacken. Backpack rugzakken zijn vaak voorzien van extra-functies aangepast aan bepaalde situaties of omgevingen. Bijvoorbeeld een hydro rugzak: Een Hydro rugzak is speciaal gemaakt om grote hoeveelheden water mee te nemen op reis.

Om de juiste rugzak te kiezen is het belangrijk dat je van te voren weet met welk doel je de rugzak gaat gebruiken.

Anti diefstal rugzakken

Tegenwoordig zijn er ook anti diefstal rugzakken. Met deze tassen heb je minder kans dat dieven of zakkenrollers er met jouw spullen vandoor gaan. Met meer als 400.000 pogingen tot zakkenrollen wereldwijd is het belangrijk dat je veilig en zonder zorgen op reis kunt.

anti diefstal rugzak

Anti diefstal rugzakken zijn meestal voorzien van ritssluitingen op de achterkant, of rug van de rugzak. Hierdoor is het voor dieven onmogelijk is uit de rugzak te halen, omdat de ritssluitingen verborgen zitten. Ook zijn de meeste anti diefstal rugzakken gemaakt van snijbestendig materiaal, waardoor het niet mogelijk is om bijvoorbeeld met een mes de rugzak open te snijden. Overzicht zien van alle anti diefstal rugzakken? Klik hier!

Bron: Wikipedia

Afbeelding: Pixabay